Extractii la caninul 2? Se rezolva la Denta!

April 20, 2010

Deci da, in weekend a fost expozitia “Denta“, si asa Romexpo-ul s-a transformat pentru o vreme in “Amfiteatrul profesionistilor in medicina dentara”. Si asa poate se explica si cel mai stupid spot tv ever care putea fi vazut, cam rar ce-i drept, dar destul cat sa deranjeze, pe la posturile noastre nationale. Nu stiu cum de organizatorii Denta s-a gandit sa promoveze evenimentul si la tv in acest an, dar mult mai greu mi-e sa inteleg imbecilitatea spotului. Pe scurt, pentru ca nu gasesc niciunde vreun link (duuh!), respectiva duda arata cam asa: Un medic dentist studiaza preocupat o radiografie panoramica in timp ce un vampir suspendat asteapta cu neabdare diagnosticul si planul de tratament. Acesta, spre surpriza urmasului lui Dracula, vine nesperat de repede: “Aveti nevoie de o extractie, la caninul 2”. Eh, acum intelegem si noi surprinzatoarea promptitudine: provine din lipsa de gandire a medicului. De ce? Pai domnu’ doctor, caninul 2 nu exista (!!!). Avem ce-i drept 4 canini, dar niciunul nu este denumit “caninul 2”, nici la oameni, nici la vampiri! Avem caninul superior stang, 1.3, superior drept, 2.3, inferior drept, 3.3, si inferior stang, 4.3 ( a se observa ca fiecare dintre acestia este la singular).

Am gasit si o poza:

…unde ni se arata denumirea fiecarui dinte de pe o singura hemiarcada. (aceleasi sunt valabile si pentre celelalte trei existente).

Domunu’ doctor, daca la expozitie ati decoperit vreun canin 2, fie el si al unui vampir, va invit sa-mi lasati un comentariu. Pana atunci, imi permit sa ma amuz de stupiditatea promovata.

Leave a comment